„Таа“

..

Мартина Здравковска-Марте

tumblr_m0lg2mlS3S1r3a6jho1_500

Таа секогаш позитивна и оптимист.Таа која беше дете се додека не ја научив да биде вистинска жена.Не и дозволив да биде девојка,туку веднаш ја направив жена.Таа на која и го кршев срцето,која и ги искинав сите тесни процирни алишта…таа која ја понижував секогаш кога можев.Да, таа која ја начуив како да ја пуши цигарата,таа која ја нареков „ку*ва“ само за да бидам јас фраерот.Која глумеше моја сестра и моја другарка…таа која секогаш ја чекав да ми се јави прва.
Седам и го враќам целиот филм наназад и што да видам?
Една нова ДЕВОЈКА сега стои пред мене.Еј не е таа старата.Ја нема онаа наивна девојка.Што ли се случило со неа? Како сега понатаму?
Седна на подот,а никогаш тоа не го практикувала и само ми кажа: „Братче до тука било.Доволно бев твоја играчка.Доволно бев принцеза за тебе.Клошарот и дамата никогаш не одат заедно.“
Се насмеа толку гласно,се исполни со живот секое…

View original post 251 more words

Moj Huligan..

Hoces li biti moj huligan? Ti ces mi pisati grafite,a ja tebi pjesme. Spavat cemo danju, praviti probleme nocu. Ti ces se tuci za mene, a ja ce te braniti od svih kad kazu da si los. Hodat cemo rascupani, nasmejani skapuljacama na glavi. Glupirat cemo se i rugati svima jer se nitko nece voljeti kaomi. Sjedit cemo, pusiti cigarete i piti pivo i nista nam drugo nece trebai da budeno sretni. Ponasat cemo se kao djeca, ali i voljeti i kao djeca. Davat ces mi svoju jaknu kad mi budehladno. Zvat ces me: Debela, a ja tebe Najljepsi… i nitko nam nece mozi nista… ti i ja, moj huligan protiv cijelog svijeta.   🙂